Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /var/www/html/lotorpsmetoden.se/terapeutplats/inc/classes/CDeduc.class.php on line 153
Lotorpsmetoden - Patientberättelser
Lotorpsmetoden andningsmassage

Start

Andningsterapi

LotorpClinic

Förbättrad andningsteknik

Sök LotorpClinic

Sök terapeut

Bok om Lotorpsmetoden

Utbildning

Patientberättelser

Intervjuer

Forskning

Donationer

Kontakt

Media

Länkar

Sitemap

Info in English

Fullständigt patientfall


Den gamle byggnads- och träarbetaren är sjukpensionär sedan snart 20 år tillbaka och har diagnosen KOL. Under yrkesåren rökte han pipa och jobbade en period med att täta husväggar med fogskum. Skummet visade sig framkalla astma, emfysem och kronisk bronkit trots att det till en början ansågs ofarligt.
Mannen har gått från mörkret till ljuset sedan han började behandlas med Lotorpsmetoden. Han får regelbundna behandlingar och ser Lotorpsmetoden som ett bra komplement till traditionell sjukvård och medicinering.
- Det är stor skillnad hur jag mår nu och när jag började få behandlingar tredje vecka. Jag var först skeptisk, men nu är det som att komma från mörkret till ljuset. Första gången gjorde massagen ont. Kroppen kändes stel som en plåtkabin.
Mannen liknar sjukdomen med att en vanlig människa tvingas andas genom ett halmstrå. Starka dofter och parfymer gör att det känns som om lungorna drar ihop sig och ett spjäll stängs i halsen. Förr kunde han stå och hosta slem halvtimmesvis. Numera kan det gå tio dagar mellan hostattackerna samtidigt som nattsömnen successivt blivit bättre.
Under ett års behandling med Lotorpsmetoden har mannens genomsnittliga lungkapacitet ökat med 50 PEF-enheter, från 270 till 320.