Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /var/www/html/lotorpsmetoden.se/terapeutplats/inc/classes/CDeduc.class.php on line 153
Lotorpsmetoden - Patientberättelser
Lotorpsmetoden andningsmassage

Start

Andningsterapi

LotorpClinic

Förbättrad andningsteknik

Sök LotorpClinic

Sök terapeut

Bok om Lotorpsmetoden

Utbildning

Patientberättelser

Intervjuer

Forskning

Donationer

Kontakt

Media

Länkar

Sitemap

Info in English

Fullständigt patientfall


En man, 46, år sökte sig till en terapeut främst för spänningar i kroppen, främst ben, nacke och bröst. Han hade problem med spänningshuvudvärk. Det visade sig att mannen även hade andningsrelaterade problem. Han hade nattliga hostningar som behandlades med hostdämpande och slemlösande mediciner, mycket slem i halsen, rethosta dagtid, harklingar och kräkreflexer när han skulle borsta tänderna.
Mannen beslutade sig för att kombinera andningsmassage enligt Lotorpsmetoden med behandling av resten av kroppen. Vissa delar av andningsmassagen var smärtsam, särskilt under bröstkorgen, under revbenen och ner mot magen.
Efter första behandlingen försvann hostan om nätterna och spänningshuvudvärken minskade. Efter fem behandlingar mår mannen bättre, även om det kallare vädret gör att han hostar lite på nätterna. Han har mindre spänningshuvudvärk, har lättare att andas och har nästan blivit av med harklingarna. Tandborstningen fungerar också bättre. Mannen tycker att kombinationen av Lotorpsmetoden och massage på resten av kroppen varit till stor nytta tillsammans med hemövningarna.
Mannens exkursion har förbättrats från 2,5 cm till cirka 5 cm, PEF-värdet har legat oförändrat runt cirka 600.